Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές των βιολογικών κ. Υπουργέ;

Μήπως ηρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε.......
Οι αγρότες προσπαθούμε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, που απορρέουν κυρίως από το ιδιαίτερα υψηλό κόστος παραγωγής τον βιολογικών .(γιατι οι οργανικοί σπόροι και τα σπορόφυτα, τα οργανικά λιπάσματα, η βιολογική καταπολέμηση των ασθενειών, οι βιολογικές ζωοτροφές κοστίζουν περισσότερο στον παραγωγό.

  • Μειωμένες αποδόσεις των καλλιεργειών. Η απαγόρευση χρήσης χημικών σκευασμάτων (φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων) και ορμονών που βοηθούν στην καρπόδεση αλλά και την ανάπτυξη των προϊόντων έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των αποδόσεων έως και 50% όσον αφορά τα κηπευτικά.
  • Δυσκολότερη αντιμετώπιση ασθενειών. Πολλές φορές είναι αναπόφευκτη η μείωση της παραγωγής λόγω μίας σοβαρής ασθένειας που έχει προσβάλλει το φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο. Η απώλεια εισοδήματος στην περίπτωση αυτή μπορεί να ποικίλει και μπορεί να είναι ακόμη και καθολική σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
  • Μεγαλύτερες απαιτήσεις σε εργασία. Ο κυριότερος λόγος ο οποίος αυξάνει τις απαιτήσεις σε εργατικά είναι η καταπολέμηση των ζιζανίων, η οποία ανάλογα με την καλλιέργεια απαιτεί 10-20% περισσότερη εργασία συγκριτικά με μία συμβατική καλλιέργεια.)
Το Υπουργείο όμως από την πλευρά του δεν είναι σωστο στις υποχρεώσεις του και δεν τηρείται τις δεσμεύσεις του Υπουργου σε ότι αφορά τις πληρωμές τον βιολογικών προς τους αγρότες και μας οδηγείται στο μαρασμό και την εξαθλίωση.
Ακόμα περιμένουμε τις πληρωμές της Βιολογικής Γεωργίας για τα έτη 2014,2015,2016
Από τα γραφεία σας σκορπάτε υποσχέσεις που τελικά δεν τηρείτε, ενώ εμείς παλεύουμε στα χωράφια μας για να επιβιώσουμε και να πληρώσουμε στο κράτος τις αυξημένες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές και της εταιρείες πιστοποίησης .
Δηλώνετε συνεχώς πως στηρίζετε τους αγρότες βιοκαλλιεργητές γιατί αποτελούν τη μοναδική λύση για την αναγέννηση της υπαίθρου και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας, όμως στην πραγματικότητα κάνετε τα πάντα για να τους αφανίσετε και να τους διώξετε από τα χωράφια τους.
Και μην μας λέτε το γνωστό παραμύθι ότι δεν είναι έτοιμες οι ΔΑΟΚ,οι ΔΑΟΚ έχουν εξετάσει τα χαρτιά για τα έτη 2014,2015.Η μόνη υπεύθυνη που δεν πληρωνόμαστε είναι η κυβέρνηση.



Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου δηλώνει οπου παει οτι οι ενισχύσεις που αφορούν τη βιολογική γεωργία, θα πληρωθούν, για μεν την περίοδο 2013 – 2014 εντός του Δεκεμβρίου, για δε το 2015 εντός του πρώτου τριμήνου του 2017.
Και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε από την Κομοτηνή, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, εξόφληση των αγροτών για όλες τις εκκρεμότητες από πληρωμές προηγούμενων ετών μέχρι το τέλος του έτους.

Περιμένουμε να δούμε .......................
Απαιτουμε να σταματήσει ο εμπαιγμός εις βάρος των αγροτών και να προχωρήσετε στην άμεση καταβολή των χρημάτων της βιολογικής.
Οι αγρότες δεν είμαστε επαίτες.

Ζητάμε μόνο όσα δικαιούμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου